VvE beheer in Rijswijk

Wanneer u een appartement in Rijswijk koopt zult u in aanraking komen met de vereniging van eigenaars in Rijswijk, ook wel VvE genoemd. Misschien heeft u weleens gehoord van de werkzaamheden van de VvE, omdat u al eerder appartementen heeft gekocht. Maar het kan ook zo zijn dat u nog nooit met de VvE in aanraking bent gekomen. We geven u daarom graag meer informatie over de werkzaamheden van de vereniging van eigenaars in Rijswijk. Daarnaast willen we u graag informatie geven over de mogelijkheid om het VvE beheer door een extern bedrijf uit te laten voeren.

 

Activiteiten vereniging van eigenaars in Rijswijk

Elk appartementencomplex in Rijswijk heeft een vereniging van eigenaars, maar niet alle VvE’s zijn actief of ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Het is echter wel verplicht om een vereniging van eigenaars in Alkmaar te activeren en in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. De activatie en inschrijving kan geregeld worden door een commissie die bestaat uit eigenaren die een appartement bezitten in het appartementencomplex, maar kan ook worden uitbesteed aan een externe partij. Een actieve VvE in Rijswijk heeft een splitsingsakte, een huishoudelijk reglement en bijbehorende statuten. Daarnaast zijn er lopende zaken die geregeld moeten worden zoals het bijhouden van de administratie, het beheren van de financiën, het technisch beheer en het beheren en eventueel aanpassen van het meerjarige onderhoudsplan.

 

VvE beheer in Rijswijk

Naast het onderhoud van de openbare ruimtes kan de VvE zorgen voor een huishoudelijk reglement. In dit reglement kunnen bijvoorbeeld afspraken gemaakt worden over de toegestane kleuren van de zonneschermen. Het huishoudelijke reglement zorgt ervoor dat de ruimtes er netjes en verzorgd uit blijven zien. Dit is niet alleen positief voor het woongenot maar ook belangrijk bij een eventuele verkoop van het appartement.

 

Rijswijk – VvE beheer: de financiële administratie

Een andere taak die hoort bij de werkzaamheden van het VvE management is het bijhouden van de financiële administratie. Er moet goed bijgehouden worden of er voldoende financiële middelen zijn om schilderwerkzaamheden of reparaties in het complex uit te kunnen voeren. Ook voor grote reparaties aan het gebouw moeten er voldoende middelen beschikbaar zijn.

 

Extern VvE beheer Rijswijk

Zoals u heeft kunnen lezen komt er veel kijken bij de werkzaamheden van de VvE. De werkzaamheden vragen zeker om enige expertise, niet iedereen is in staat om deze taken goed uit te kunnen voeren. Daarom kunt u ervoor kiezen om de werkzaamheden van de VvE in Rijswijk uit handen te geven. Dit zorgt voor meer rust voor de inwoners omdat ze erop kunnen rekenen dat de zaken op orde zijn.

 

Extern VvE beheer Rijswijk

Actys VvE is al decennia actief op de woningmarkt en verzorgt het VvE beheer van honderden verenigingen van Eigenaars in Rijswijk en de rest van Nederland. Als professionele organisatie, met specialisten in dienst die kennis van zaken hebben, bieden wij een totaalpakket aan met alle diensten op het gebied van VvE beheer in Rijswijk. Wij activeren en organiseren het beheer voor uw vereniging van eigenaars en begeleiden u tijdens commissievergaderingen of andere bijeenkomsten. Daarnaast staat ons technische team 24 uur per dag en 7 dagen per week klaar om in te springen op storingen en calamiteiten.